Hoe vang je een baars?

Hoe vang je een baars?

Wanneer je ooit met wormen hebt gevist heb je vast wel ooit een baars gevangen, deze groen gestreepte vis is een veel voorkomende soort in de Nederlandse wateren. De baars is naast de snoek een van de meest gewilde roofvissen onder de sportvissers in Nederland en België. Je kunt deze vis op meerdere manieren vangen, zo kun je een baars vangen met levend aas zoals wormen of maden met een dobber, maar ook kun je met kunstaas veel baarzen vangen. In dit artikel ga ik je precies uitleggen hoe jij het beste een baars kunt vangen!

5f6b21dce7434-Een groene gestreepte baars gevangen in nederland.jpg

Hoe vang je een baars met wormen?

Wanneer je op baars gaat vissen is de worm vaak een goede keuze, door de levende wormen aan je haak te doen kunnen veel baarzen je aas niet weerstaan. De worm is dan ook een van de oudste en meest gebruikte aassoorten voor het vissen op baars. De mestpieren en dauwwormen kun je vaak halen bij een hengelsportwinkel bij jou in de buurt of bestel je wormen online!

Om een baars te vangen met wormen wordt vaak een werphengel gebruikt met hierop 0.16mm nylon lijn. Op de lijn bevestig je een niet al te zware dobber met hieronder knijplood om je dobber rechtop te zetten. Onder aan de lijn knoop je een dunne haak met een lange steel in maat 4 of 6.

De bedoeling is dat je wormen een klein stukje boven de bodem komen te hangen, dit doe je door je dobber te peilen met een peilloodje. Zorg dat de wormen goed blijven leven en zet deze dan ook niet in de zon, zo blijven de wormen goed bewegen en zijn ze extra aantrekkelijk! Om je wormen nog extra levend te maken kun je tikjes met de dobber geven zodat de wormen een beetje bewegen.

Wil jij op baars gaan vissen met wormen? Bestel hier de beste wormen!

5f6b2148590cf-Hoe vang je een baars met wormen.jpg

Hoe vang je een baars met een spinner?

Een spinner is een van de meest gebruikte kunstaas voor baars, door de spinnende beweging ziet de baars dit aan als een visje en dus een prooi. Wanneer je op baars gaat vissen met een spinner kun je het beste gaan voor een klein formaat met een zilveren of rode kleur.

Aangezien het de bedoeling is dat je de spinner inwerpt en rustig ophaalt gebruik je altijd een werphengel, het beste hiervoor is een lichte spinhengel met hier aan een kleine werpmolen. Als vislijn kun je gaan voor een dunne gevlochten lijn of nylon lijn van ongeveer 0.18mm. Wanneer je op een water vist waar ook snoeken zwemmen kun je het beste een stalen onderlijn gebruiken om te voorkomen dat een snoek je lijn doorbijt. 

Om de spinner extra aantrekkelijk te maken kun je op verschillende manieren binnenhalen. Zo kun je afwisselen in snelheid en kun je tikjes geven met je hengeltop, ook kun je je hengeltop omhoog en omlaag bewegen. Door op verschillende manieren binnen te halen kun je net die extra baarzen vangen!

Wil jij op baars gaan vissen met spinners? Bestel hier de beste spinners!

5f6b219cc762c-Hoe vang je een baars met een spinner.jpg

Winkelwagen