Dips, flavours en additieven

Dips, flavours en additieven kunnen je helpen om je aas een stuk aantrekkelijker te maken. Deze smaakstoffen worden ook wel bait enchanters genoemd en zijn gemaakt om je aas in te soaken. Wanneer er bait booster in het aas trekt geeft dit extra smaak en geur dat langzaam afgeeft in het water. Aassoorten die je extra aantrekkelijk kunt maken met dips, flavours en additieven zijn: Boilies, pellets, particles of grondvoer. Deze smaakstoffen worden vaak gebruikt voor het karpervissen, maar kunnen ook worden gebruikt voor witvis of meerval.

Wat zijn dips?

Een boilie dip is een dikke stroopachtige vloestof waarin je je boilies kan soaken. Een boilie met dip geeft een extra prikkeling aan de karper en maakt ook dat het aas makkelijker gevonden wordt. Boilie dips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, geuren en smaken en worden door veel merken geproduceerd.

Het soaken van je aas

Wanneer je een boilie dipt zal de vloeistof veel minder lang blijven zitten dan wanneer je je boilies soaked. Bij het soaken van boilies kun je het beste zoals hieronder genoemd te werk gaan.

  1. Neem een hoeveelheid boilies die je denkt te gaan gebruiken
  2. Leg deze boilies in een emmer of bak die je kunt afsluiten
  3. Kijk op je boilie dip hoeveel dip je nodig hebt per kilo boilies en doseer dit voor je eigen hoeveelheid
  4. Laat de boilies 1 tot 2 dagen staan om de boilie dip in te laten trekken
  5. Je boilies zijn nu extra aantrekkelijk en klaar voor gebruik.

In de herfst en winter vallen alle bladeren uit de boom en komen op de bodem te liggen. Deze bladeren gaan uiteindelijk rotten en dit brengt een nare geur een smaak met zich mee. Door je boilies te soaken zorg je ervoor dat je boilies niet de smaak van deze rottende bladeren opneemt maar de door jouw gewenste smaak!

Zelf baitsmoke maken

Met een paar simpele ingredienten kun je zelf een goede baitsmoke maken. Als basis gebruik ik glycerine dit is een suikeralcohol die ook gebruikt word als zoetstof of als conserveermiddel. Hieraan kun je vervolgens flavours, kleurstoffen en (vis)melen toevoegen. De baitsmoke maakt een mooie zichtbare wolk met een sterke geur en smaak in het water, dit is aantrekkelijk voor de karper. Wanneer je baitsmoke over een pop-up doet krijg je een mooie waterval van baitsmoke die naar de bodem loopt.

Wat zijn flavours?

Boilie flavours zijn sterke geconcentreerde smaak- en geurstoffen die worden toegevoegd aan een boiliemix om zo de boilie smaak te geven. Ook kun je een flavour net als een dip gebruiken om je aas te soaken. Een flavour is een vloeistof, meestal op basis van olie of water. De bedoeling is dat je de flavour toevoegt aan je aas om het zo aantrekkelijker te maken en meer vis te vangen. Boilie flavours zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken kleuren en geuren.

Let op: gebruik geen flavours op olie basis in de winter, deze kunnen door het koude water gaan stollen en dit geeft niet het gewenste effect.

Wat zijn additieven?

Additieven zijn gemaakt om je aas of lokvoer extra aantrekkelijk te maken. Een additief wordt meestal verkocht als poeder of vloeistof. Je kunt additieven toevoegen aan je boiliemix, aan je aas of in combinatie met een flavour of dip! Wanneer je je aas laat soaken kun je een additief toevoegen om het aas nog aantrekkelijker te maken. Door een additief en een flavour of dip te combineren en te mengen met je aas laat je een smaakvolle wolk achter in het water die niet veel karpers kunnen weerstaan!

Winkelwagen