Hengelsport Nederland

Hengelsport Nederland

Hengelsport Nederland: In Nederland zijn vele wateren waar je kunt vissen, hengelsport is in Nederland dan ook een groot begrip. In de Nederlandse wateren zwemmen veel soorten vissen die jij kunt gaan vangen. Met de juiste toestemmingen mag jij in veel wateren in Nederland vissen. Op deze pagina leg ik je uit wat je nodig hebt om te gaan vissen in Nederland. Voor hengelsportartikelen met korting kun je terecht in onze webshop over hengelsport Nederland.

5f732ae63cb14-Hengelsport Nederland.png

Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland is een organisatie die zich inzet voor de sportvissers in Nederland. Deze organisatie zorgt er voor dat er in veel wateren mag worden gevist. Ook is Sportvisserij Nederland de organisatie waar je moet zijn voor het kopen van een visvergunning. Met het geld van deze vergunningen worden de wateren in Nederland onderhouden, denk hierbij aan het snoeien van waterkanten en het behouden van een goed visbestand.

Vispas

Veel wateren in Nederland zijn openbaar, dit wil zeggen dat je met de “vispas” op deze wateren mag vissen. Sommige wateren zullen in beheer zijn van een lokale visvereniging, hiervoor moet je dus een aparte vergunning kopen. Vaak hebben deze lokale visverenigingen de vergunning in beheer bij Sportvisserij Nederland, dit houdt in dat de visvergunning word geregistreerd en geleverd door Sportvisserij Nederland. Je kunt de vispas kopen op de website van Sportvisserij Nederland of door naar de lokale hengelsport winkel te gaan.

Extra vispas

Wanneer je een vispas hebt van een vereniging kun je er voor kiezen om bij een andere vereniging een vergunning erbij te halen, dit word de extra vispas genoemd. Met de extra vispas mag je op de wateren vissen die in beheer zijn van de vereniging waar je vispas van is. Het voordeel van een extra vispas is dat je minder hoeft te betalen aangezien je al lid bent bij Sportvisserij Nederland.

Nachtvistoestemming

Op veel wateren, vooral binnen de bebouwde kom, is het niet toegestaan om te vissen tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopkomst. Op sommige wateren, zoals kanalen en rivieren, mag je de hele dag en nacht vissen mits je een nachtvistoestemming hebt. Deze nachtvistoestemming kun je samen met je vispas bestellen, wanneer je later beslist dat je een nachtvistoestemming wil kun je deze altijd achteraf bestellen. Door in de visplanner app een filter te gebruiken voor nachtviswateren kun jij precies zien waar je wel en niet mag nachtvissen. De nachtvisvergunning is voor €10 euro te bestellen op de website van Sportvisserij Nederland.

Derde hengel vergunning

Ook voor het vissen met een derde hengel heb je een aparte vergunning nodig. Helaas is het niet op alle wateren toegestaan om te vissen met een derde hengel, op veel vijvers zou het overvol worden wanneer iedereen hier met een derde hengel vist. Gelukkig is het op grotere wateren zoals kanalen en rivieren vaak wel toegestaan om met drie hengels te vissen. Hier heb je alle ruimte om met drie hengels te zitten en dit is een voordeel aangezien dit je vangkans op deze grotere wateren vergroot! De derde hengel vergunning is voor €25 euro te bestellen op de website van Sportvisserij Nederland.

5f732b533eacd-Sportvisserij Nederland.png

Vissoorten in Nederland

In de Nederlandse wateren zwemmen veel verschillende vissoorten, iedereen heeft zijn eigen favoriete vissoort om op te vissen. Bij iedere vissoort werkt de manier van vissen anders, zo kun je vissen met een dobber, statisch vissen met beetmelders of in blijven werpen met kunstaas. In deze lijst geef ik je een aantal voorbeelden van de populairste vissoorten in Nederland.

Karper

De karper is een van de populairste vissoorten in Nederland en dat is niet voor niets! Door het grote formaat dat een karper kan hebben zijn vele sportvissers een echte fan van deze bakbeesten. Met hun lange staart kunnen ze krachtige bewegingen maken om zo met een hoge snelheid door het water te bewegen. Door de omstandigheden in onze wateren is het in Nederland prima mogelijk voor deze vissen om zich voort te planten en te voeden, er zullen dus haast overal wel karpers te vangen zijn. Op kanalen en rivieren hebben karpers alle ruimte om door te groeien tot een echte grote vis, helaas zijn deze wateren vaak zo groot dat dit de vangkans erg verminderd. Een karper is een alles eter en zal bijna alles eten wat wij ook kunnen eten.

5f7328c1264e0-karpers zwemmen in het water.png

Roofvis

Roofvis is een verzamelnaam voor vissen die jagen op andere dieren. Deze roofvissen eten voornamelijk andere soorten vis, wormen, amfibieën en andere waterdieren, sommige roofvissen eten zelfs hun eigen soort! In Nederland is het vissen op roofvis goed mogelijk door alle rivieren, kanalen, polders en sloten die zich in ons land bevinden. Vooral op plekken met veel wier zijn vaak de roofvissen in grote aantallen aanwezig, hier kunnen ze zich verschuilen voor andere rovers en hebben ze dus een grotere kans om voort te planten. De meest voorkomende roofvissen in Nederland zijn de Baars, Snoek, Snoekbaars, Roofblei en de Meerval. Een roofvis jaagt dus op andere waterdieren, je kunt deze vissen dan ook vangen door met een nep visje (kunstaas) in te werpen en op te halen, of een dood of een levend aas aan je haak met hierboven een dobbermontage.

5f73297600b5a-Roofvis gevangen in Nederland.png

Witvis

Witvis is een verzamelnaam voor veel karperachtige, een witvis leeft vaak op de bodem van het water. In Nederland komen zijn de populairste witvis soorten: Brasem, voorn, blankvoorn, rietvoorn, kopvoorn en winde. De witvis komt in haast alle wateren in Nederland voor en hebben vaak goede omstandigheden om te kunnen overleven. Door de grote aantallen witvis in Nederland zijn er veel mensen die op deze vissoorten vissen, ook worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd. Je kunt op verschillende manieren witvis vangen en lokken, de bekendste manieren zijn een vaste hengel met een klein aas en een dobber of een werphengel met mais of maden met een voerkorf of lood.

5f7329fb5ffcd-Witvis in Nederland.png

Hengelsport winkels in Nederland

Ongeveer 800 hengelsport winkels bevinden zich in Nederland, er is dus altijd wel een winkel bij jou in de buurt! In deze hengelsport winkels kun je terecht voor alle hengelsportartikelen zoals hengels, molens, aas en nog veel meer. Wanneer je niet weet wat jij precies nodig hebt kun je in een hengelsport winkel altijd om advies vragen, vaak hebben de mensen in zo’n winkel verstand van wat ze verkopen.

Ook kun je in deze winkels een vispas kopen, hiermee mag je dus vissen bij je lokale visvereniging en in alle openbare wateren van Nederland. Wanneer je de vispas in de winkel koopt moet jij je gegevens invullen in het formulier dat je mee krijgt en deze moet je vervolgens opsturen naar Sportvisserij Nederland en die maken je vispas. Ook krijg je vanuit de hengelsport winkel een voorlopig bewijs van de vergunning mee, deze is 1 maand geldig en hiermee mag jij dus per direct gaan vissen (mits volledig ingevuld), binnen een paar weken krijg jij je vispas thuis gestuurd.

Raven hengelsport

Raven hengelsport is een van de grootste hengelsport winkels in Nederland, met 4 fysieke winkels en een mega webshop met meer dan 12.000 producten is Raven een echte koploper! Bij deze hengelsport winkel kun jij terecht voor al je karper-, roofvis-, witvis of zeevisspullen. Raven hengelsport is, naast vele andere hengelsport winkels, een van onze partners, dit betekend dat de producten van Raven hengelsport ook te vinden zijn op de website van korting op hengelsport. De producten van Raven kun je herkennen aan het gele logo van Raven die bij het product vermeld wordt. Naast de producten te kopen in de webshop van Raven kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan een van de fysieke winkels.

De winkels van Raven hengelsport liggen in:

5f7326b09c901-Raven hengelsport logo.png

Hengelsport webshop

Een hengelsport webshop is een online winkel waar je hengelsportbenodigdheden kunt kopen. In Nederland zijn er veel hengelsport webshops, sommige webshops horen bij een bedrijf die ook fysieke winkels heeft, maar sommige webshops hebben alleen een webwinkel en kunnen dus alleen online bezocht worden. Een hengelsport webshop heeft vele voordelen, zo worden alle visspullen bij jouw thuis geleverd en heb je vaak een ruimere keuze in merken en materialen. Helaas zijn er bij sommige webshops vaak problemen met de levering of het retourneren van producten, kijk daarom altijd goed naar de reviews van de webshop. Sommige hengelsport webshops speciaal gemaakt voor het vinden van de beste hengelsport aanbiedingen in Nederland, korting op hengelsport is hier een goed voorbeeld van.

Korting op hengelsport

Korting op hengelsport is een webshop waar je alleen hengelsport gerelateerde producten kan vinden die zijn afgeprijsd. Dit betekend dat letterlijk ieder product in de aanbieding is. In samenwerking met onze partners bieden wij het meest complete overzicht van de hengelsport aanbiedingen in Nederland! Wanneer je in onze webshop rond kijkt zie je gemiddeld 5.000 hengelsport aanbiedingen die afkomstig zijn van andere hengelsport winkels. Op het moment dat je op de bestel knop drukt word je doorgelinkt naar de webshop van de adverteerder die dit product verkoopt, in deze webshop kun je vervolgens het product kopen. Op deze manier hoef jij nooit meer te zoeken naar goedkope visspullen! 

5f73266392eb9-korting op hengelsport.jpg

Winkelwagen