Karper aas uit de supermarkt

Karper aas uit de supermarkt kunnen veel verschillende dingen zijn, de karper lust namelijk veel verschillende dingen. Over het algemeen is het karper aas uit de supermarkt een stuk goedkoper dan in de hengelsport winkel. Wel is het zo dat het aas uit een hengelsport winkel geproduceerd is om meer vis te vangen. Dit haalt natuurlijk niet weg dat er in de supermarkt ook veel goed karper aas te koop is, ook kun je er veel ingrediënten halen die kunnen dienen als dip of additief.

Alternatief karper aas

Wanneer jij weinig karper vangt kun je eens gaan kijken naar alternatief karper aas. Op veel vijvers word er teveel gevist met de bekende aas soorten zoals boilies of pellets. De karpers kunnen deze aas soorten hierdoor minder vertrouwen. Door met iets anders te vissen dan waar de meeste mensen mee vissen kun jij misschien wel het verschil maken! Ik ga je hier een aantal aas soorten uitleggen die goed zijn om karper mee te vangen en die je gewoon in de supermarkt kunt kopen!

Blikmais als karper aas

Met blikmais kun je goed karpers vangen, vooral de zoete mais valt in de smaak. Met mais word al eeuwen lang gevist en het valt dus ook onder het oudste karper aas. Blikmais is vaak een stuk zachter dan het mais die je gedroogd koopt en zelf kookt, hierdoor is blikmais meer witvis gevoelig. Veel karper vissers zijn hierdoor overgestapt naar een ander aas, echter zijn er ook vissers die zweren bij “het gele goud”.

Bonen als karper aas

Bonen zitten vol met gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels en zijn hierdoor zeer geschikt als karper aas. Wanneer je bonen in blik koopt zitten deze vaak al in een saus wat het extra aantrekkelijk maakt. Wanneer je wil gaan vissen met bonen probeer dan eens de bruine bonen of witte bonen (in tomatensaus). Wel moet je er rekening mee houden dat bonen zacht zijn en er dus makkelijk vanaf gaan, gebruik dus geen bonen wanneer je lange afstanden wil werpen.

Kikkererwten als karper aas

Kikkererwten werden vroeger veel gebruikt bij het karper vissen, tegenwoordig worden de kikkererwten vaak links laten liggen. Toch is het goed mogelijk om met kikkererwten karper te vangen, op sommige wateren kan dit zelfs zeer goed werken. Kikkererwten kun je kopen in blik of gedroogd, de kikkererwten uit blik zijn kant en klaar, de gedroogde moeten nog worden bereid. Je kunt kikkererwten zelf bereiden door ze 24 uur te laten weken en ze daarna 15 minuten te koken, nu kun je ze gebruiken voor het vissen op karper.

Frikandel als karper aas

De frikandel is een aar waar je misschien niet meteen aan denkt om mee te gaan vissen, maar dit haalt niet weg dat dit een uitstekend aas is voor karper! De frikandel bestaat uit kippenvlees en varkensvlees en bevat verschillende smaakmakers zoals zout en uienpoeder. Je kunt de frikandel in stukjes snijden en zelf bepalen hoe groot het aas wordt. Wel raad ik aan om met bevroren frikandel te vissen aangezien dit beter blijft zitten, bij voeren kun je natuurlijk wel gewoon doen met de ontdooide frikandellen!

Hondenbrokken als karper aas

Hondenbrokken zijn een van de beste karper aas soorten die je kunt krijgen in de super markt! Hondenbrokken zitten namelijk vol met goede voedingstoffen waar de karper dol op is. Wel zit er een groot verschil in hondenbrokken, zo heb je brokken die drijven en brokken die zinken, maar ook worden de ene brokken sneller zacht dan de andere. Denk dus eerst na over de manier waarop je hondenbrokken wil inzetten voordat je er mee gaat vissen. Drijvende hondenbrokken zijn een perfect karper aas om mee te stalken, je vist dan met brokken aan de oppervlakte van het water. Daarnaast heb je nog zinkende hondenbrokken zoals Frolic, deze brokken zijn goed geschikt om statisch mee te vissen.

Kattenvoer als karper aas

Kattenvoer (uit blik) is een heel goed karper aas, er zitten heel veel goede voedingstoffen in. Vaak zijn dit zachte brokjes gemaakt van vlees, vis of gevogelte, deze brokjes zitten in een blik met gelei. Doordat de brokjes erg zacht zijn is het moeilijk om deze goed aan je haak te houden, maar als je dit lukt dan kun je er zeker een karper mee vangen! Wanneer je met lood vist kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om niet in te gooien maar je lood met onderlijn en aas rustig in het water te laten zakken. Wanneer je met een pendobber vist gaat dit vaak al een stuk rustiger en vallen de brokjes er snel vanaf. Sommige karper vissers mengen kattenvoer met paneermeel om het een sterker geheel te laten worden.

Brood als karper aas

Brood is misschien wel het meest voor de hand liggende karper aas dat je in de supermarkt kunt kopen. Met name witbrood is een goed alternatief karper aas, er zitten minder goede voedingstoffen in dan in bruiner brood maar door de witte kleur valt het extra op. Je kunt een broodkorst gebruiken om drijvend aan de oppervlakte te vissen. Ook kun je met lood en een broodkorst aan een korte onderlijn veel karpers vangen, let er wel op dat e broodkorst er snel vanaf kan gaan. Zie je de korst boven drijven dan word het tijd om deze te vervangen want dan zit je zonder aas te vissen! Daarnaast kun je het middelste gedeelte van het brood gebruiken om met een klein beetje water een deegballetje te vormen. Het brood is dan minder luchtig en zal dus niet gaan drijven, ook gaat dit er minder snel af, ideaal voor bij het penvissen!

Alternatieve dips en additieven uit de supermarkt

Naast de vele aas soorten kun je in de supermarkt ingrediënten vinden die kunnen dienen als smaakversterker voor je aas. De dips en additieven uit de supermarkt zijn goed en goedkoop, echter wanneer je deze in een hengelsport winkel koopt zijn de smaken een stuk sterker. Je kunt deze dips en additieven gebruiken om je karper aas nog aantrekkelijker te maken en zo nog meer vis te vangen. Dips of additieven kun je gewoon in een bak met boilies, particles, pellets of ander karper aas doen, laat het geheel een halve dag tot een dag staan (soaken).

Honing voor karper

Honing kan goed werken voor karper, deze natuurlijke zoete vloeistof kan vele karpers aantrekken. Gebruik honing als boilie dip of tussen je particlemix om een extra zoete smaak te geven die zich goed verspreid in het water.

Stroop voor karper

Stroop is goed te gebruiken voor het versterken van de smaak van je particlemix of ander karper aas. Je kunt zowel de vloeibare “pannenkoeken stroop” gebruiken als een wat dikkere appelstroop, allebei zijn ze goed zoet en dus een echte magneet voor karpers!

Koffiepoeder voor karper

Koffiepoeder is zeer sterk van geur en smaak, daarbij is koffie een natuurlijk product, perfect om karper mee te lokken dus! Gebruik koffiepoeder als additief, voeg eerst een dip toe en daarna het koffiepoeder. Het koffiepoeder zal een wolk van smaak afgeven in het water waardoor vele karpers worden aangetrokken. Je kunt zowel vermalen koffiebonen gebruiken als de oplosbare koffie het is net wat je ermee wilt bereiken.

Melk voor karper

Melk is perfect voor het maken van een wolk in het water!  In melk zitten veel goede vetten en eiwitten, daarnaast bevat het ook veel vitamines en mineralen. Voeg melk in plaats van water toe aan je lokvoer, ook kun je melk gebruiken tussen je particklemix of samen met een additief. Met name gecondenseerde melk word aangeraden voor het vissen op karper. Natuurlijk heb je ook nog melk in poedervorm, ook deze variant is prima te gebruiken tussen je lokvoer of partikelmix. Daarnaast kun je melkpoeder ook gebruiken in je eigen boiliemix voor een romige smaak en goede voedingsstoffen.

Plantaardige olie voor karper

Met plantaardige olie kun je een mooi spoor van smaak en gezonde stoffen maken in het water, dit vind de karper heerlijk! Je kunt een scheutje olie tussen je particlemix doen, je kunt er je boilies in soaken of je kunt het gebruiken als basis voor een liquid. Het beste kun je gaat voor notenolie, pindaolie, zonnebloemolie of olijfolie. Het voordeel van olie is dat het lichter is dan water, waardoor het gaat drijven. Daarom krijg je ook in hogere waterlagen de karpers naar je voerplek gelokt!

Pittige ingrediënten voor karper

Karpers zijn dol op pittig, je kunt met pittige ingrediënten zoals chili vele karpers aantrekken en aanzetten tot azen! Er zijn veel pittige ingrediënten in de supermarkt te krijgen waarmee jij op een goedkope manier je aas extra aantrekkelijk maakt voor karper. Je kunt je aas mengen met een beetje sambal, sriracha, wasabi, chilisaus, currypasta of chilivlokken.

Kokos voor karper

De kenmerkende smaak van kokos is voor de karper een echte lekkernij! Kokos zit vol met gezonde vetten, mineralen en vitamines. Je kunt zowel vissen met een stukje kokosnoot als kokosolie gebruiken voor het versterken van de smaak van je aas. Daarnaast kun je kokosvlokken gebruiken als additief om zo je particlemix een echte smaakboost te geven! Ook kun je kokosvlokken gebruiken in je boilie mix voor een grovere structuur en een goede verteerbaarheid.

Winkelwagen