Karper aas

Karper aas

Het goedkoopste karper aas vind je bij korting op hengelsport! In onze webshop kun je vele soorten karper aas kopen, zo kun je bij ons terecht voor boiliesparticlespelletspop-ups en nog veel meer karper aas. In ons assortiment vind je vele smaken, kleuren, geuren en maten aas die de karper niet kan weerstaan!

Aas soorten voor karper

Het aas is bij het karper vissen een belangrijke factor, ieder water heeft weer andere aas soorten die goed werken. Je moet zelf veel uit testen tijdens het vissen om er achter te komen wat werkt op het water bij jou in de buurt, ook kun je andere karper vissers vragen met welk aas zij goed vangen. Om je een indruk te geven van welke aas soorten er gebruikt kunnen worden voor karper heb ik een overzicht gemaakt van de gebruikelijke aassoorten.

Boilies

De boilie is het meest populaire karper aas op vele wateren. Een boilie is een rond balletje deeg dat is gekookt om een harde coating te krijgen. Boilies kun je in veel verschillende smaken, kleuren en diameters kopen. De diameter van de gemiddelde boilie ligt tussen de 15mm en 25mm, ook heb je nog kleinere of grotere formaten. Welke boilie jij het beste kunt kopen ligt een beetje aan het water en een beetje aan het seizoen waar je in vist. Zo kun je in de zomer goed vangen met een zoete boilie en in de herfst het beste met een vismeel boilie. Op sommige wateren word er teveel met boilies gevist, hierdoor kan het voorkomen dat de karpers het aas niet meer vertrouwd. Probeer dan gewoon eens met een van de vele andere aassoorten, of maak je boilies nog aantrekkelijker met een dip of flavour!

Pop-ups

Een pop-up is te vergelijken met een boilie, het grote verschil is dat pop-ups drijven. Door de drijfkracht van de pop-up kun je er op verschillende manieren mee vissen. Je kunt met een pop-up drijvend aan de oppervlakte van het water vissen, ook kun je met een enkele pop-up aan je onderlijn met lood vissen. Daarnaast heb je de bekende “snowman” techniek, hierbij zorg je dat een pop-up boven op een normale boilie komt te staan zodat deze er uit komt te zien als het postuur van een sneeuwpop. Door de drijfkracht van de pop-up komt je aas nu rechtop te staan onderwater, dit maakt het voor een karper makkelijker om je haakaas te vinden. Je kunt een pop-up extra aantrekkelijk maken met een flavour, de pop-up zal dit snel opnemen en langzaam loslaten in het water.

Pellets

Pellets zijn een cilindervormig aas dat gemaakt word van geperst vismeel en olie. Je kunt pellets in veel verschillende diameters kopen, de kleine diameters zijn wat meer witvis gevoelig dan de grotere. Op wateren waar veel meerval zwemt kun je met een grote pellet ook meerval vangen. Pellets lossen langzaam op in het water, er zijn verschillende soorten verkrijgbaar verschillend tussen een oplostijd van 1 tot 24 uur. De snel oplosbare pellets zijn goed geschikt voor een voerplek te maken, de pellets vallen uit elkaar en vormen een laag op de bodem van goede voedingsstoffen. Door de oliën die in een pellet zitten is dit aas van zichzelf als zeer aantrekkelijk voor karper, maar natuurlijk kun je hem nog beter maken met een dip of flavour.

Particles

Particles zijn kleine aas soorten waar de karper dol op is, ook witvis is goed te vangen met particles. Een aantal voorbeelden van particles zijn mais, hennep, tijgernoten, kikkererwten, boekweit en nog vele andere zaden en granen. Je kunt particles gedroogd of kant en klaar kopen, wanneer je gedroogde particles koopt moet je deze zelf nog bereiden. Dit doe je door ze eerst 1 tot 2 dagen te weken in een emmer met water, daarna giet je het water af en doe je het geheel in een pan. Vul de pan met water en kook de particles ongeveer 30 minuten, laat daarna de pan met kookvocht afkoelen. Je kunt nu karpers gaan vangen met particles!

Karper aas kopen

Karper aas kopen doe je goedkoop bij korting op hengelsport! In onze webshop zijn er vele aanbiedingen voor karper aas, iedere week komen er weer nieuwe bij. Je vind in onze webshop aas van verschillende hengelsport winkels, zo hoef jij niet verder te zoeken naar het goedkoopste karper aas. Bij ons kun jij A-merk boilies, pellets, pop-ups en particles kopen voor een mooie prijs!

Winkelwagen