Pellets

Pellets zijn niet meer weg te denken onder de karper-, meerval-,  en witvissers. Pellets zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en maten en kunnen op meerdere manieren gebruikt worden. De meest bekende pellet voor karper en meerval zijn de halitbut pellets, deze zitten vol met goede voedingstoffen en oliën.

Wat zijn pellets?

Een pellet is een cilindervormig aas dat bestaat uit geperst meel met olie. Wanneer je een pellet in je handen pakt kun je al meteen de olie aan je vingers voelen, dit komt omdat de oliën langzaam loslaten in het water en zo een aantrekkelijk smaakspoor achter laten. Naast dat er met een pellet gevist wordt, kun je deze dus ook goed gebruiken voor te voeren. Een pellet voor aan je hair lost heel langzaam op en kun je dus enkele uren tot maximaal 24 uur gebruiken voordat deze aan vervanging toe is. Echter heb je ook pellets die speciaal gemaakt worden voor het voeren van de vis, deze pellets lossen nog sneller op (binnen ongeveer 1 tot 2 uur) en geven een flinke wolk van smaak en oliën vrij op je stek. Pellets zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en kunnen door zijn goede voedingstoffen gebruikt worden voor meerdere vissoorten.

Vissen met pellets

Pellets worden door veel vissoorten gewaardeerd door hun hoogwaardige voedingstoffen. Je kunt dus op verschillende manieren vissen met pellets en zo gericht vissen op bepaalde vissoorten. De vissoorten die het meest gevangen worden op de pellet zijn de karper, witvis en meerval. Pellets kun je op verschillende manieren aan of onder je haak bevestigen, ook de maat van pellets maakt grote verschillen.

Pellets voor karper

Pellets voor karper worden tegenwoordig erg veel gebruikt op verschillende manieren. Zo worden voerpellets vaak gebruikt om een goede bodem met voer te maken, de pellets vallen uit elkaar en bedekken de bodem met kleine stukjes, dit zorgt er voor dat karpers eerder gaan azen. Hiervoor worden vaak pellets gebruikt met een snelle oplostijd. Om te vissen met pellets op karper kun je beter kiezen voor een wat hardere pellet met een lange oplostijd, je wil natuurlijk niet ieder uur je pellet vervangen. Ook is het goed om te kijken naar de grootte van het aas, zit er bijvoorbeeld veel kleine karper dan kun je voor een 12mm of 16mm gaan zit er veel grotere karper dan kun je overwegen om voor een 20mm pellet te gaan. Je kunt voorgeboorde pellets kopen of er zelf een gaatje in maken met een pelletboor, hierna kun je de pellet met een boilienaald op de hair van je onderlijn schuiven en een boiliestopper gebruiken om te zorgen dat de pellet er niet vanaf kan.

Pellets voor witvis

Pellets voor witvis zijn erg succesvol voor het vangen van grote witvis. Pellets worden dan ook vaak gebruikt in een wedstrijd om grote vis als brasem en karper te vangen. Voor witvis worden vaak de zachtere pellets gebruikt dan voor karper of meerval, dit komt omdat de witvis vaak voorkeur geeft aan zacht aas. Ook de hardere halibut pellets zijn door de goede oliën goed geschikt voor witvis. Vaak word voor witvis een kleinere maat pellets gebruikt, de maat van je aas bepaald in zekere zin of een vis hierop gaat bijten. Zo kun je voor kleinere witvis pellets gebruiken in de maten 6 of 8mm, voor de grotere witvis ga je voor pellets in de maten 12mm of 16mm. De grotere maten pellets kun je gewoon met een pelletboor doorboren om deze vervolgens met een boilienaald aan je hair te doen. Kleinere pellets worden vaak met een pelletelastiek aan de haak bevestigd, ook kun je speciale onderlijnen voor pellets kopen. Deze onderlijnen hebben al een stopper op het einde van de hair en hiermee kun je snel van aas wisselen.

Pellets voor meerval

Pellets voor meerval worden veel gebruikt bij het vissen op deze grote vissoort. Door de goede oliën en veel vismeel is de pellet een echte snack voor de meerval, vooral in het buitenland zoals in Frankrijk en Spanje worden vaak pellets gebruikt om op meerval te vissen. Echter kan de meerval een heel stuk groter worden dan een witvis of karper, daarom gebruik je voor meerval een grotere maat pellet. Voor het vissen op meerval word vaak gebruik gemaakt van de maten 20mm, 24mm en 28mm, deze pellets vallen goed op en zullen door de meerval niet zomaar worden overgeslagen. Ook gebruik je voor meerval vaak een sterkere onderlijn met een grotere haak en een langere hair.

Pellets kopen voor karper, witvis en meerval

Op het internet zijn vele soorten en maten pellets te koop van vele merken. Voor iemand die net begint met het vissen met pellets kan het moeilijk zijn om te kiezen uit deze eindeloze soorten. Hele goedkope pellets zijn vaak van mindere kwaliteit dan de wat duurdere pellets, om veel vis te vangen kun je beter kiezen voor de duurdere pellets, de kwaliteit is vaak beter en hierdoor zitten er meer gezonde stoffen in het aas.

Een goedkope manier om kwalitatief goede pellets te kopen is door te kijken naar de aanbiedingen van dit moment. Op onze website vind je aanbiedingen van verschillende hengelsport winkels, er is altijd visaas en zo dus ook pellets in de aanbieding. Door de aanbiedingen in de gaten te houden kun je pellets van A-merken kopen voor een lage prijs! Sla nu je slag en bekijk hier onze pellets aanbiedingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen