Pop-ups

Een pop-up is een drijvende boilie die populair is onder de karpervissers. Doordat de boilie drijft heeft een pop-up een heel ander effect in het water dan een normale boilie. Je kunt een pop-up gebruiken om op de oppervlakte van het water te vissen, ook kun je een pop up gebruiken op je aaspresentatie op de bodem te verbeteren. 

Wat is een pop-up?

Een pop-up is en drijvende boilie die verkrijgbaar is in vele geuren, smaken en kleuren. De ingrediënten van een pop-up lijken vaak ook erg veel op die van een boilie alleen worden er stoffen aan toegevoegd om de boilie te laten drijven. Zo word er wel eens vermalen kurk gebruikt of een balletje van kurk of foam met hierom het deeg. Dit deeg word vervolgens langzaam gebakken in een pan of magnetron om zo de buitenkant te laten stollen. Een wat meer natuurlijkere manier om je boilie te laten drijven is door veel garnalenmeel toe te voegen aan je boiliemix. Ook zijn er verschillende pop-up mixen verkrijgbaar die je op dezelfde manier als een boilie kunt maken.

Vissen met pop-ups

Een pop-up boilie kun je op verschillende manieren gebruiken. Door zijn drijvende eigenschap zijn er vele combinaties mogelijk om je aas te presenteren. Een pop-up kan je bevestigen aan een normale onderlijn met hair of een zogenoemde Chod rig, D-rig of Zig rig. Wanneer je een pop-up op de juiste manier gebruikt kan dit vele karpers opleveren!

Oppervlakte vissen met pop-ups

Doordat pop-ups drijven kun je ermee op de oppervlakte van het water vissen. Vooral op warme zomerdagen is dit een groot succes. Hiervoor gebruik je enkel een haak met hier aan een hair of pop-up peg, zorg er voor dat je montage licht genoeg is om je pop-ups te laten drijven. Bevestig je pop-up aan de hair met een boilienaald of boor met een pop-up peg in de pop-up.

Loop voor je gaat vissen een rondje om het water en kijk waar je karper ziet zwemmen. Wanneer je vis hebt gevonden pak je je spullen en voer je wat drijvend brood of hondenbrokken en kijk je of ze willen bijten. Wanneer je een het aas ziet verdwijnen word het tijd om jouw haak met pop-up naast het gevoerde aas te leggen en te wachten op een aanbeet! Het nadeel aan oppervlakte vissen is dat je geen lood hebt waardoor de vis zichzelf niet snel haakt, dit moet je dus zelf doen door aan te slaan!

Statisch vissen met pop-ups

Statisch vissen is de bekendste manier van karpervissen, je doet dit met een onderlijn en lood en legt je hengels op een rodpod met elektronische beetmelders. Door een pop-up aan je onderlijn te bevestigen kun je op meerdere manieren je aas presenteren.

Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat de pop-up je onderlijn laat drijven, door het lood zal het aas niet verder van de bodem afkomen dan je onderlijn lang is. De afstand tussen je aas en de bodem kun je verstellen door een knijploodje op je onderlijn te bevestigen.

Daarnaast is de snowman een bekende manier om je aaspresentatie te verbeteren. De snowman is een combinatie van een boilie en een pop-up, de drijfkracht zorgt ervoor dat je pop up altijd bovenop komt en je aas letterlijk overeind staat als een sneeuwpop. Doordat je aas nu meer uitsteekt dan het gevoerde aas zal dit veel meer opvallen en heeft het dus meer aantrekkingskracht.

Pop-ups kopen

Nu je weet wat een pop-up is en hoe je ermee moet vissen word het tijd om ze te kopen. Er is een eindeloze keuzen aan smaken, geuren, kleuren, merken en maten. Probeer wat uit en je gaat vast een vis vangen op een pop-up!

Pop-ups aanbieding

In onze webshop vind je hengelsportartikelen in de aanbieding en zo dus ook pop-ups. Je kunt bij ons vele grote merken verwachten zoals Pro line, Crafty catcher, Rod hutchinson en Mainline. Bespaar geld op je aankopen en bekijk onze pop-ups  aanbiedingen!

Winkelwagen